Doelstelling
WebLogo

Doelstelling

Algemene doelstelling club

 

Elk jaar opnieuw is het uitgangspunt voor het competitiesegment van de club “de jeugdwerking”. De categorieën miniemen (8-11jaar), aspiranten (12-14 jaar), nieuwelingen ( 15-16jaar) en junioren (17-18jaar) vereisen binnen deze jeugdwerking een specifieke aanpak met aangepaste noden, aangepaste vormen van ondersteuning en begeleiding.

 

In een voortdurend veranderende omgeving van regelgeving en visies bij de overkoepeldende organisaties KBWB, WBV, enzomeer blijft de club zijn pionierswerk van jeugdwerking op lange termijn trouw.

 

De doelstelling blijft dezelfde:

 

ondervangen van jong wielertalent en deze mits de gepaste begeleiding, langzaam laten doorgroeien tot beloftevolle renners

 

Bij de miniemen wordt de nadruk gelegd op ondermeer de stuurvaardigheid, behendigheid, leren rijden in groep en het leren omgaan met het rijden op de openbare weg.

 

Bij de aspiranten wordt de nadruk gelegd op de houding van de renner op en naast de fiets, techniek van de fiets, inzicht verwerven in wedstrijdverloop, het leren kennen van je lichaam bij sportprestaties, enz… .

 

Bij de nieuwelingen en junioren wordt de nadruk gelegd op het uitbouwen van regelmaat, uithouding en koersinzicht in combinatie met de studies. Deze categorieën zijn de toekomst van het wielrennen.

 

Naast de jeugdcategorieën beschikt de club eveneens over een beperkte delegatie beloften (19-22jaar) en eliterenners (vanaf 23jaar).

 

De club neemt daar waar mogelijk in alle categorieën actief deel aan de verscheidene disciplines; weg, de baan, veld en mountainbiken en dit zowel bij de heren als de dames.

 

Om de doelstellingen van jeugdwerking als club te kunnen realiseren is buiten de inbreng van een groot deel vrijwilligerswerk een belangrijk financiële input genoodzaakt. Daarvoor wordt een beroep gedaan op financiële en materiële inbreng via sponsoring.

 

 

Bijzondere doelstelling nieuwelingen

 

De bijzondere doelstelling van de club voor seizoen 2016 zijn enerzijds de bevestigen van de kwalitatieve werking bij de renners in de categorie nieuwelingen en anderzijds de uitdaging om een volwaardige opstarten van de categorie junioren te realiseren. Deze doelstellingen zijn te zien als aanvulling op de huidige werking bij de jeugdcategorieën miniemen en aspiranten die binnen de rijke ervaring van de club reeds jaar en dag met succes worden georganiseerd.

 

Voor de verwezenlijking van de bijzondere doelstellingen kan de club rekenen op ervaren ploegleiders met daaromheen een groep van jonge geëngageerde medewerkers die de werking helpen waarborgen.

 

De bevestigen voor de kwalitatieve werking bij de categorie nieuwelingen en aspiranten van afgelopen jaar heeft zich ondertussen bewezen door een aanzienlijke kentering in de maand oktober ten opzichte van de voorgaande jaren. De vraag tot toetreding tot de club in de categorie nieuwelingen alsook in de categorie junioren heeft zich na de stagnatie van afgelopen jaar voor het eerst sinds jaren in positieve zin laat optekenen. Deze kentering mag een duidelijk signaal zijn dat de nieuwe aanpak aanslaat ver buiten zijn clubgrenzen. Deze tendens is dan ook een geruststelling voor de categorie miniemen en aspiranten voor wie een toekomst van groei is weggelegd binnen hun club.

 

De goede werking wordt eveneens onderschreven door de talloze aanbiedingen die blijven binnenstromen om als club deel te nemen aan heel wat hoog aangeschreven wedstrijden en rondes zoals ondermeer Ster van Zuid-Limburg (de 10e Haspengouw Tour 2016), 1 mei-prijs Hoboken, Bonheiden voor de nieuwelingen en Omloop het Nieuwsblad, Nokere koerse, E3 Harelbeke, Ronde van Vlaanderen, Vlaams Brabant Classic, Ster der junioren en Dippach (Luxemburg) voor de junioren.

 

Ondertussen mochten we opnieuw bevestiging ontvangen voor de fel bevochten deelnamen aan de ‘Lotto Beker van België' competitie voor nieuwelingen’ waardoor de eerste fundamenten worden gelegd van een sportief uitdagend seizoen. De kandidatuur voor deelname aan de ‘Lotto Beker van België’ is jaar na jaar slechts gegund aan een selecte groep van 30 clubs en dit jaar zullen zelfs slechts 26 clubs wedijveren voor een individuele- en clubrangschikking gespreid over 8 wegwedstrijden in lijn en 1 Ploegentijdrit:

 

wedstrijden in lijn:

27 maart 2016: Boezinge, 10 april 2016: Libramont

24 april 2016: Vezin, 22 mei 2016: Dottignies

4 juni 2015: Koksijde, 10 juli 2015: Frasnes

11 september 2015: Ophasselt, 2 oktober 2015: Tielt

Ploegentijdrit:

3 juli 2016 te Borlo

 

De deelname aan deze competitie zal de club in staat stellen zijn positie op de ladder van de clubrangschikking te bevestigen en met enige ambitie dit te verstevigen.

 

Met de junioren trekken we voornamelijk de kaart van de wedstrijden van de topcompetitie, interclubs, klimkoersen en testtijdritten voor een gevarieerd aanbod met individuele en clubgebonden deelnames zoals ondermeer Omloop het Nieuwsblad, Nokere koerse, E3 Harelbeke, Ronde van Vlaanderen, Vlaams Brabant Classic, Ster der junioren en Dippach (Luxemburg) voor de junioren.

 

wedstrijden in lijn:

27 maart 2016: Boezinge, 10 april 2016: Libramont

24 april 2016: Vezin, 22 mei 2016: Dottignies

4 juni 2015: Koksijde, 10 juli 2015: Frasnes

11 september 2015: Ophasselt, 2 oktober 2015: Tielt

 

Stamnummer bij Wielerbond Vlaanderen: 70000470

Ondernemingsnummer Koninklijke Gentse Velo Sport: BE0445.265.929

Rekeningnummer: BE86 8908 7409 8050

 

In gevolg de wet op de privacy van 8 december 1992, heeft iedereen het recht om gegevens (of beeldmateriaal) met betrekking tot zijn eigen persoon of zijn/haar minderjarige kinderen,

van deze site te laten verwijderen of aan te passen. Via secretariaat@gentsevelosport.be kan u dit doorgeven aan onze webmaster.